MAILAPRO.FI

tennis

Mailapro.fi auttaa sinua löytämään juuri oikeanlaiset mailat ja tarvikkeet tennikseen olit sitten aloittelija tai ammattipelaaja.

Tennis

Näytetään ainoa tulos

Tennis lajina

Tennis juontaa juurensa kauas 1800-luvun puolivälin Englantiin, jossa laji oli sen ajan yläluokan suuressa suosiossa. Ajan saatossa tennis on levinnyt ympäri maailmaa ja nykyisin se on yksi maailman suosituimmista mailapeleistä. Tennis on mailapeli, jossa pelaajat lyövät palloa kentän kahtia jakavan verkon yli vastustajan puolelle siten, että pallo pomppaa kentästä, johon vastustaja vastaa omalla lyönnillään. Pelaaja saa pisteen, jos vastustaja ei pysty palauttamaan lyöntiä enintään yhden kenttäpompun jälkeen, vastustajan lyönti ei ylitä verkkoa tai vastustajan lyönti menee yli pelikentän rajojen. Erävoittoon tarvitaan kuusi voitettua palloa ja vähintään kahden pisteen ero vastustajaan.

24.00 sis alv 24%.

Tennis välineet

Tennismaila on soikion muotoinen ja lavan kehikon poikki kulkee jänteitä, joilla palloa lyödään. Tennismailat valmistetaan usein yhdistelemällä useita eri materiaaleja kuten hiilikuitu, titaani, kevlar ja lasikuitu. Tennismailat painavat noin 275-340 grammaa. Mailojen kehäkoot vaihtelevat 95-110 tuuman väliltä. Aloittelijalle painavampi ja isompi kokoinen maila voi olla hieman helpompi hallita, koska lyöntipinta-alaa on enemmän ja mailan paino antaa lyöntiin enemmän vauhtia. Kokeneemmat pelaajat, joilla tekniikka on jo hallussa suosivat usein kevyempiä ja kooltaan hieman pienempiä mailoja. Tennispallot ovat kangaspäällysteisiä ja sisältä paineistettuja. Tennispallo on yleensä väriltää keltainen. Tennispalloja myydään eri nopeuksissa, jotka kukin sopivat eri taitotason pelaajille ja eri pelialustoille. Aloittelevalle pelaajalle suositellaan alkuun hitaampaa ja pehmeämpää palloa, jotta lajin harjoittelu olisi mielekkäämpää ja helpompaa. Ammattipelaajat pelaavat kovemmalla paineistetulla pallolla.
fiFinnish